självporträttet...dock inte mitt egna :)

Detta är ett examensarbete baserat på undertryckta känslor hos designern och resultatet är denna skapelsen. Lädrets hål representerar känslorna som vill komma ut och visa upp sitt rätta jag för världen.....

Ka-Lai Chan har utbildat sig till produktdesigner i Utrecht mer hittar ni här på hennes sida www.kalaichan.nl

Snacka om conversational piece....det vore något att ha i vardagsrummet.....

Önskar er alla en trevlig helg!

Follow alltidinredning

Grattis till Marie!Javisst var det Karl Einar HäcknerStig Kälvelids bild

... duvan på bilden har jag faktiskt en historia om från i våras :) ... min kompis som fyllde år hade en liten trolleriföreställning på kalaset och i denna ingick inte Häckner men väl hans duvor...fast när kvällen var slut och duvorna skulle få åka hem igen hade en viss katt ( nämner inga namn...jag älskar katter...) lappat till ena duvan rätt rejält!

... tack och lov så kunde de rädda stackars fågeln och den kan fortsätta att leka död på beställning :) och historien fick ett bra slut...tragikomiskt eller hur?

Första rätta svaret kom från Marie på http://ganskalagom.blogspot.com !

Snart får hon ett grattis kort från mig med ett av Stigs fina bildmotiv på i brevlådan!


Follow alltidinredning

stig Kälvelids underbara verkHar ni vägarna förbi Dalsland eller vill ha en anledning att ta en sväng till denna fina bit av Sverige? Åk till Fengersfors och besök
Stig Kälvelid som är medlem i konstföreningen NOT QUITEÄnglar finns (min egna heter Marielle....)LyckaMina innersta RumSköna Drömmar


Dessa alster står på min egna önskelista :) Stigs vackra tavlor trycks endast i 10 exemplar och är numrerade. Har ni inte möjlighet att åka till Fengersfors så kan ni ju alltid besöka honom här www.kalvelid.se

Stig har en bakgrund  som fotograf på Lisseberg, där han jobbade i  många år och har dessutom haft en mängd andra fotouppdrag...kanske känner ni igen denna mannen?Den som gissar rätt först får ett vackert kort hemskickat med ett av Stigs motiv på :)

Follow alltidinredning

inreda med rött enligt Feng Shui:Skall man inreda med rött i hemmet? Vad betyder den röda färgen för dej? Rött skall vara välkomnande att ha i hallen till hemmet...men kan den röda färgen stimulera ilska ifall den används för dominant? .... har någon upplevt rastlöshet i ett rött rum?....spännande det här! Såhär säger Rodika Tchi om den röda färgen i inredning:

Being a fire feng shui element color, red is excellent to use in the South feng shui area (Fame & Reputation), as it matches the feng shui element of this direction.


Feng shui colors, when used properly, will bring the desired feng shui energy into your environment. Red color carries the energy of the fire feng shui element. Fire has always been a symbol of divine energy and can be both destructive and creative. Fire represents the energy of sun and life. A balanced feng shui fire element in your home will bring joy, excitement and strong sexual desire.

The feng shui energy of color red is the energy of arousal. It is hot, passionate, rich and celebratory. Red is the Chinese color of luck and happiness, the marriage color in India, and the symbolic color of love and romance, courage and passion in the West.

In feng shui color decorating red always signifies richness and luxury. If used too much, though, it can bring restlessness, bursts of anger and over stimulation. Better use it with caution, always easier to bring red color with details and accessories, rather than with furnishings or wall color.

Feng Shui-wise, use color red with most moderation in children's rooms, freely in the living room, dining and kitchen.

Follow alltidinredning

Kicki is in the kitchenSnart kommer lite recept tips att smyga sig in här på bloggen.
Här syns en dukning jag gjorde i LA i somras hos vännen Kicki som jobbar som personal chef och lagar middagar till lite olika klienter.

Jag gillar att jobba med snittblommor när jag dukar, sätter piff på det mesta! Sen skall ju maten också svara för det dekorativa
på bordet tycker jag :)
Vi passade också på att Styla om Kickis vardagsrum och matplats under min vistelse där :) Resultat från detta skall ni också få kika på snart.

Annars så har jag njutit av fina höstvädret idag,
Hoppas ni också har gjort det!?

Follow alltidinredning

7 flyttstylings tips


Flyttstyling pågår och jag tänkte dela med mig av min lilla checklista:

1. Förenkla ....avskala boendet, mindre lull lull.... ge utrymme för nya köparens ideer och göra det lätt att drömma om att bo här :)

2. Avpersonifiera boendet.... inte massa personliga foton odyl, den tänkta köparen skall inte känna sig som om den gör intrång i någons hem.

3. Neutral färgskala.... det skall helst vara enkelt för köparen att placera in sina möbler och textilier i hemmet.

4. Dax att laga trasiga saker, fixa det där som man inte ens ser längre... fattas en list här en lampa där, kranen som droppar.....

5. Skapa ytor... öppna ytor, mindre saker ger ett luftigare intryck av bostaden och den kommer upplevas som större.

6. Piffa med lite mysfaktorer, snittblommor, levande ljus, nya handdukar och textilier

7. Curb appeal.... det skall se inbjudande ut från gatan!

...första intrycket är svårt att ändra på både från utsidan och första steget in i huset! Se till att göra intrycket så positivt som möjligt :)

I min firma  www.homeliftdesign.se erbjuder jag nu också Styla för att stanna, man kan ju göra så mycket av sakerna man redan har och förändra med färger och textilier och genom att flytta runt på möbler som redan finns i hemmet. Det går att fixa till en stor förändring med hjälp av små medel :) Många som fått flyttstylat märker hur skönt det känns med ett lite förenklat boende med mindre saker och vill leva så för jämnan (inte bara när man skall sälja bostad....) Fast Stylar man för att stanna skall det ju fortfarande vara personligt såklart !

Visst kan man styla hemma med små medel och ändå få en stor skillnad efteråt?
...jag och min mamma har möblerat om hemma så länge jag kan minnas...ibland slutade det med att "det var nog bäst som det var från början" och stackars Pappa fick flytta tillbaks på alltihopa igen...hm... nuförtiden brukar jag skissa och mäta lite mera noggrant innan det bärs fram och tillbaka hehe...

Follow alltidinredning

Torsdagens Loppis fynd :)Tog en liten tur och kollade ifall det fanns något att fynda...
och det gjorde det :)

Lampan skall få ett lager färg har jag tänkt...får se vad det blir för kulör. Plastmattorna är jag  också rikigt nöjd med, dom skall få vara med i mitt nya projekt som jag har på gång tror jag...

summa på prislappen = 45 kronor :)
Det kan man inte klaga på eller hur?


Follow alltidinredning

härlig tygmix och ett Wild Card.....


Här har jag fångat tygerna från Tygladan på bild..Det första är skinn immitation i vitt som jag är riktigt nöjd med...Vidare lite lila läckerheter i olika struktur och material...snygga va?Sen har vi till sist resans Wild card...som är just ett  lite crazy tyg...och ja som Lissen undrade ifall jag har överaskat mig själv litegranna med detta inköp och det har jag nog.... men jag har en plan :)

Har ni något kul för er denna kulna dag?


Follow alltidinredning

inspiration space shipMr. Lem, är designad av Moredesign för Myyour och inspirationen kommer från rymdskepp och första resan till månen. Ja nog är de lite spaciga alltid :)  De  finns i massor av färger!
www.myyour.eu

Skulle vara ett fint tillskott till mitt rum när nya tyget kommit upp.... och väggarna målade..och förrådsutrymmet fixat....ja ja...vad vore väl en bal på slottet?....hm

Follow alltidinredning


hittade till Dalslands tygdistrikt :)

Idag blev det en tur till TYGLADAN i Vänersborg och det kan jag rekommendera! Hittade lite godsaker...som jag visar senare. Det blev ett sista rycket köp vid utgången som förvånade alla i bilen ( inklusive mannen därhemma). Nu krävs det verkligen att väggarna blir vita iallafall....så jag vinner måla eller inte måla diskusionen :)


Follow alltidinredning

mini makeover i Hollywood

Här bodde vi juli månad tillsammans med goa hunden och katterna :) Jag hade ju redan varit ifrån inredning ett tag och det kliade lite i fingrarna...det blev en liten mini makeover av boet.....Här ser vi före bilderna...man får titta nog så man upptäcker skillnaden sen ..hm Förstod efteråt att vi inte tagit tillräckligt med bilder för att se skillnaden så bra.... ja ja...Hunden har sin plats invid bardisken brevid soffan....Sovrummet före...sängen är katten Sierras bästa plats :)Hunden följde gärna med mig runt i hemmet och gottar sig nu på golvet, där hon sov på nätterna...underbar hund som jag saknar..... :(

jag vågade mig inte på att flytta på vägghängda saker.....

Men efter det att möblerna flyttat runt litegranna så blev reslutatet så här:
Soffan ställdes i vinkel och hunden fick ett litet krypin bakom soffan istället...till vänster om soffan hamnade lagerhyllan som stod brevid Tvn förut. Barstolen från sovrummet fick flytta ut till bardisken (dettta blev bästa platsen att hänga och vara sällskap till den som lagar mat samtidigt som man kan hålla ett öga på både hunden och tvn....) Katterna fick sin plats vid fönstret...så fick djuren varsin sida om soffan....Här syns en skymt av hundplatsen bakom soffan, där hon funnit sig tillrätta...nu är bordet dessutom dukat för ägarna att komma hem....vi hade lagat middag. Givetvis så blev dom varmt välkomna av glatt ylande!Alla Dvds är nu samlade i trälådor som fanns lite här och där i lägenheten, fåtöljen har flyttats invid väggen och blivit en liten läshörna samtidigt som den står vänd mot soffan, behövs mer Tv platser kan den ju bara flyttas ut....man behöver inte möblera hela sitt hem runt TVn tycker jag :)
När höga lagerhyllan kom bort kändes rummet mera öppet och större....Sängen fick också stå på snedden och vips kändes det som att det var ett större sovrum :)Filmdirektörs stolen från TV rummet fick flytta in hit istället eftersom färgen stämde så bra här :)

ja, det var en liten min makeover det eftersom jag inte kunde hålla mig ifrån att möblera på hela sommaren...hehe Jag hoppas att dom trivs :)

Follow alltidinredning

Kanon snyggtDenna sängen heter Morgan och är designad för www.emmebidesign.com
Morgan är riktigt snygg men hela känslan i bilden och lokalen är pricken över iet...grädden på moset vad ni nu brukar säga :) Eller hur?


Follow alltidinredning


stapelbara och fantastiska VolubillisDessa Pallarna kan användas både ute och inne, Volubillis kommer i ett set av 8 stycken och tar som ni ser inte mycket plats alls ....dessutom väldigt vacker stapel blir det! mer kan ni hitta här: www.ibride.fr
Visst är dom snygga?

Follow alltidinredning

Camilla Lundstens smarta bokhyllaInredaren Camilla Lundsten i kvällens Äntligen Hemma gjorde ett enormt härligt allrum. Det var en riktig färgexplosion! Där hon fyndade på loppis och designade en fantastiskt smart bokhylla. Här får ni beskrivning hur man kan snickra sin egna hylla. Hyllan är byggd för snedtak som är så krångliga att utnyttja, jag kommer definitivt att sno hennes ide för ett eller annat projekt i framtiden! Hyllan är dubbelsidig och på hjul, verkligen praktisk! och på framsidan hängde hon vita string hyllor...
Jag gillade denna lösningen, vad tycker ni?

Follow alltidinredning


Tack!
TACK för alla tygaffärs tips!
Det kanske får bli en tur till Borås trakten och tygriket framöver! Jag längtar verkligen efter massa fina textilier och när vardagsrummet blivit vitt ( ärendet ännu inte avlutat..hm) så behövs nya gardiner dit också...
TACK till Maria!
där jag är veckans blogg-inspiratör! Maria skriver om allt mellan himmel och jord i sin blogg...inredning, hälsa, skönhet, smink....you name it!
TACK till Bosse!....
från Äntligen hemma som gav mig massor av trädgårdsinspiration denna morgon! Det får nog bli lite plantering i zinktunnan vid ingången snart....

Härliga buketten kommer fån Martha säga vad man vill om denna kvinna, men pyssla det kan hon, denna buketten  var så vackert sammansatt i ton i ton, och i höstens stora modefärg dessutom!

Vill avsluta med ett planteringstips från Bo Rappne
:
lägg bubbelplast inuti krukan, sedan lekakulor och en gammal T-shirt....därefter jorden och de vackra växterna grupperade :) Lycka till! Nu kan du ha krukväxter utomhus länge till....

-önskar er en toppenfin dag!


Follow alltidinredning


vill köpa tyger och saknar detta stället....Jag besökte tygdistriktet downtown LA edast en gång i somras. Jag var helt överväldigad av alla tygerna och kände att jag inte alls hade någon plan för vad jag skulle vilja köpa för något till lilla hemmet...
Så det blev som med kejsarens nya kläder - det bidde ingenting :(Vägg i vägg ligger tygaffärerna och här kan man verkligen fynda!

När jag jobbade som inredare för Plummers Furnitures och första gången skulle åka hit ner körde jag vilse något såpass att jag till slut fick låsa alla dörrar på bilen och köra sakta, sakta fram för att inte köra över alla hemlösa som traskade runt mitt i gatan!...det var en väldigt olustig upplevelse och det slutade med att en polis på motorcykel fick guida mig till Tyg distriktet... Den shopping blev inte långvarig (förutom de 2 timmar vilsekörningen tog.....) utan sen gick jag in i första bästa tygaffär köpte mina antal meter och körde hem igen, något skärrad!

Därefter har det blivit ett antal turer...och pläden i sovrummet är gjort av konstpäls därifrån...

Nu skulle jag veta vad jag ville köpa minsann...lite konstläder i vitt för en säng gavel  bla.... och ett fluff fluff tyg som jag spanade lite på i somras.... ja, ja det är lätt att vara efterklok eller hur?Garment distriktet som det var känt som sedan 1930 talet har numera döpts om till Los Angeles Fashion district,  stäcker sig över 90 kvarter och innefattar både tyger (här finns mer än 200 tygaffärer), blommor (hit åker alla blomsteraffärer och köper in sina växter på morgonen) och fashion, till både företag och privatpersoner.Här är Sante Alley (här kan man köpa plagiat på kläder, väskor skor, solglasögon...)
Den dagen jag och kompisen Kicki åkte ner för att strosa här blev vi "anfallna av ett TV team" och intervjuade om att shoppa down town....vi sa några väl valda ord och smilade lite :) Det är ju lite synd vi inte fick tag i det filmklippet...

Hur som helst, nu saknar jag tygdistriket!
Är det någon som har tips var man kan köpa vitt konstläder och hitta bra tyger till bra priser?Follow alltidinredning

ljud-absorberande ekologiska tapeterHögt i tak och minimalistiska våningar kan eka väldigt.... detta har Designer Sas Adriaenssens kämpat med och till sist
uppfunnit dessa nya tapeter Buzziskin

The materials used for the surfaces of BuzziSkin, are 100% ecological, because they are made with recycled or environmentfriendly ingredients. The ecofelt is 100 % made of recycled PET bottles.

Ja det är väl ett toppenbra resultat från begagnaden plastflaskor! Buzziskin finns nu i 3 olika varianter.... www.buzzispace.com

Detta var väl praktiskt? ....sen kan man argumentera om måla eller inte måla bäst man vill utan att det iallafall ekar i väggarna... :) Det blir en liten sväng till GBG idag istället för projekt målning...det återstår att se vem som vinner i detta ämnet.... hm

Trevlig Helg!

Follow alltidinredning


Om projekt målning...Följande konversation pågick här hemma igår kväll när min man kom hem:

Hej! säger jag glatt, jag kom hem och var deppig men sen kom jag på att vi kanske skulle ta och måla om i vardagsrummet och då blev jag så lycklig! :)

Hej! säger min man mindre muntert, jag kom hem och var lycklig, hörde att vi kanske skulle ta och måla om i vardagsrummet och så blev jag deppig... :(

hm....det är olika hur man ser på saker och ting..hehe

Önskar er en bra Fredag!


Follow alltidinredning


Redo för vitt igen?

Mörkret är på gång och jag har väl lite California längtan...skall väl erkännas, 3 månader och jag vande mig vid värme och sol igen....
(och livet i Storstan med allt det har att erbjuda....samt stranden och havet...gamla kompisarna...) Det känns lite tungt vissa dagar att tänka på att vi har hela långa vintern framför oss.

Men jag har klurat på efter att tittat in hos Petra och sett dessa mysiga bilder om jag kanske är redo för mera vitt igen...Det lyser ju upp i mörkret! Kanske lite ljusterapi lampor får införskaffas också :)Visst är det toppenfina bilder ? Jag gillar ju färger mycket också, men det är ju så lätt att variera sig med en vit bas :)
Jag har ett gammalt ärvt skåp i vedbon också som jag skulle vilja rädda och fixa upp, det kan ju pigga upp i höstmörkret att fixa sig ett eget projekt också, eller visst?

Follow alltidinredning


vattenkokare att matcha ditt kök

Denna vattenkokare från Bodum (ca 589 kronor) i plast och rostfritt stål finns i regnbågens alla färger så gott som :) det är bara att välja vilken färg som passar bäst hemma hos dej!
Riktigt glassiga tycker jag...

Follow alltidinredning


Kär i uggla....Sötare uggla får man väl leta efter eller? ...denna har Malin gjort,
visst är den underbar?Ett annat gäng ugglor hittade jag här...dessa känns lite retro :)
Sist men inte minst! ugglekudde som du kan göra beställning på
Här hos Linda :)

Follow alltidinredning


Simspa ny trend?Här kan man simma på i strömmarna och få sig ett riktigt träningspass utan att behöva ha en längd pool,
och inte behöver man vända heller :)
Den är djup såpass att man kan göra vattengympa eller kan ungarna använda den som en liten mini pool.
Poolen  har formgjutna stolar och nackstöd så  man kan bjuda in halva bekantskapen att bubbla med er....(men undvik sätta på ström funktionen då...) Mera kan ni hitta härsvenska spabad, denna varianten kostar 179 000 kronor.

I detta numret av Villaliv kan man läsa om en mångd olika simspa från 190 000-450 000 kronor.

Någon som en sugen på ett spabad?

Follow alltidinredning


ett Green Room- borde vi alla ha kanske?

I Hollywood pratas det om The Green Room, där artisterna håller till innan det är dax för framträdandet (ja, det kallas det väl fö i sverige också...) och det är väl så att Grön anses avkopplande och friskt. Grönt är skönt! Eller visst?
Rodika Tchi berättar här om färgen Grön inom Feng Shui  lära.

Green is the feng shui color of renewal, fresh energy and new beginnings. In the feng shui theory of five elements, Green Color obviously belongs to the Wood element.

Green is very nourishing to your health, it calms your nerves and balances your whole body by bringing healing feng shui vibrations from Nature. When working with Green color in feng shui, it is important to have at least several different shades in order to maximize its feng shui energy effects.

A great way to bring color Green in feng shui is with actual plants that have lush green foliage. The feng shui color of growth and healing, Green should be freely used in the East, Southeast and South feng shui areas of your space.

From fresh spring color of the newly opened leaves to the strong Green of a mighty oak tree - there are literally hundreds of greens to choose from in your feng shui applications.

Study the Ba-Gua, the feng shui energy map of your space and bring the energy of renewal into your life with the healing feng shui powers of color Green.


Avslutar med att visa ett stylat rum inför en lägnehetsvisning med grön som accentfärg. Möbler och accessoarer kommer alla från www.em.com


FÖRE BILD


EFTERBILD, STYLAT AV KAROLA, HOMELIFT DESIGN  www.homeliftdesign.se

Visst är grönt skönt? Vare sig man tror på Feng Shui eller ej :) ....och visst är det stor skillnad på att visa en tom lägenhet och en stylad??

 

Follow alltidinredning

häftig puffDenna  läckra puff  är ett sidobord i läder med förvaring, som man hittar om man lyfter på den lackade vita brickan vilken fungerar som bordskiva, Här kan ni hitta mer inspiration  www.alp-design.co.ukDenna stolen tycker jag var riktigt snygg också :)  Den vackra Kollektionen har design studion Alp designat under ledning av designern annick l petersen.

-visst är dom läckra?

Follow alltidinredning


Awarden går till:

 

Tack Lissen för ditt award!...jag skickar det nu vidare till dessa bloggar, det finns ju såå många bloggar där ute som jag gillar så det var mycket svårt att sortera ut, men jag försökte få lite med lite olika kategorier och stilar så det blev en skön mix :)

 

Denna mix blev det:


trendenser = bloggvärdens drottning

Lissen = bilderna och ordens mästare

Frujacobsson = sköna vardagsbetraktelser att le åt

GanskaLagom = pyssligaste göra själv ideerna

madamerouge. = grönaste fingrarna och varmaste hjärtat

telluselle = djupaste tankarna att begrunda

tradgardsblogg = grönskande inspirationen

natasha = amsterdams svenska ögon

husnr9 = mysiga familjeberättelser

 

Grattis till er alla! -roligt om ni skickar det vidare:)

 

 

Follow alltidinredning


Youtube nr 2Uppföljaren OUR HOUSE är här, med lite närmare titt in i skåpen och närbilder här och där :)
Our house, TIPS AND IDEAS!

Follow alltidinredning


Hollywood startour del 5

Ja, här är jag redo att hoppa in i lilla minibussen som skall ta oss runt bland Hollywood stjärnornas vackra hem, som en sann turist :)Detta hus sägs nu vara listat till försäljning:David och Victoria Beckham har betalat 22 milljoner dollar för huset som jag endast såg toppen utav och
ligger förståss i Beverly Hills....

Betydligt mindre har de givit för detta:Den här bostaden som dom har byggt i Thailand på ön Koh Samui i Ban Tai, har 3 våningar och blickar ut över privata stranden och kostade dem "endast" 5.8 miljoner dollar.

... fast hit tog oss inte den lilla startour bussen direkt :) I wish...


Follow alltidinredning

Välkomna in i GarderobenNu är den efterlängtade Garderobs makeovern färdig!
Här får ni kika in :)Jag har fått hela garderoben bara för mig, detta är en gammal lång- garderob som har sned tak och är duktigt djup, jag har nu valt att hänga stången längst in mot väggen och har istället
förvaringsboxar längst fram på golvet...


Mina Galgar: Huggable Hangers har anlänt och nu får jag plats med massa mer kläder, för dom är så tunna och fina och sträva med, så ingenting slinker av och ner på golvet....love them!
...men fick naturligtvis betala tull för dom när dom anlände :( ...Krokar på insidan av de breda dörrarna ger plats för skärp, scarves och mina älsklings jeansIKEAs boxar Komplement skolåda med kardborre stängning och genomskinlig front passar precis längst golvet och här förvarar jag tröjor, lite jeans...enkelt att hitta!Av IKEA s förvarings boxar Lingo har har jag skapat en extra skohylla, inuti lådorna förvarar jag saker som inte används så ofta.... Enda som saknas nu är lite trevlig garderobs belysning.

- NÅGON som har TIPS på BRA BELYSNING?Avslutar med en bild på garderobens stoltaste och häftigaste Kap från sommarens resa, på Los Angeles Marketplace har dom  öppet en dag i månaden för "the public" och säljer ut "samples".
...dessa Prada skor köpte jag där! ME LIKE :)

Follow alltidinredning


RSS 2.0